πηγή φωτογραφίας: missbloom.gr
Η συνταγή είναι από τον Σ. Παρλιάρο
Υλικά
400 γρ. μπισκότα τύπου ΠΤΙ-ΜΠΕΡ
120 γρ. βούτυρο ανάλατο
240 γρ. λευκή σοκολάτα, λιωμένη σε μπεν-μαρί
60 γρ. κρέμα γάλακτος 35%-36% λιπαρά
50 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. κονιάκ
60 γρ. φιστίκι Αιγίνης
Εκτέλεση
Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου να μαλακώσει αρκετά. Το ανακατεύουμε με την άχνη, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη λιωμένη κουβερτούρα που πρέπει να είναι στους 38ºC περίπου. Σπάμε τα μπισκότα και τα ραντίζουμε με το κονιάκ. Τα ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σ’ ένα τετράγωνο τσέρκι ή ταψάκι 17x17 και ύψος 4 εκ. και πιέζουμε όλη την επιφάνεια. Αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα και άλλη μισή ώρα εκτός ψυγείου και κόβουμε σε ράβδους.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.