Monday, April 28, 2014

Τρούφες

                                        πηγή φωτογραφίας: pinterest.com
 
Υλικά
 
κουβερτούρα: 300 γρ. σπασμένη σε κομματάκια
κρέμα γάλακτος: 60 ml
μπράντι ή κονιάκ: 3 κουταλιές της σούπας
φιστίκια Αιγίνης: 100 γρ. ψίχα, ψιλοκομμένη
καρυδόψιχα: 100 γρ. ψιλοκομμένη
ζάχαρη άχνη: 2 κουταλιές της σούπας, κοσκινισμένη
κακάο: 100 γρ. κοσκινισμένο

Προετοιμασία

Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Αναμειγνύετε τη λιωμένη κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος και το κονιάκ ή το μπράντι. Προσθέτετε την καρυδόψιχα, την άχνη και τα φιστίκια Αιγίνης και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το μείγμα να σφίξει στο ψυγείο, μέχρι να πλάθεται.
Φτιάχνετε με το μείγμα 24 μικρές τρούφες και τις κυλάτε στο κακάο ώστε να καλυφτούν από παντού. Αφήνετε τις τρούφες να κρυώσουν και τις σερβίρετε φτιάχνοντας ένα μικρό βουναλάκι. Διατηρούνται σε μεταλλικό κουτί.
 
Καλή επιτυχία!

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.