Saturday, January 21, 2012

Παστίτσιο made by Lucy





Παστίτσιο..το αγαπημένο!!!

Άν και Σάββατο φτιάξαμε μια συνταγή κάπως χρονοβόρα για να τρώμε και την Κυριακή!!!
Παστίτσιο λοιπόν και πάμε για τα υλικά!!!







Υλικά

  • 500 γρ. μακαρόνια
  • 500γρ.τυρί
  • 500γρ.κιμάς
  • 1 χυμό ντομάτας
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • λίγο κόκκινο κρασί
  • 2 κρεμμυδάκια
  • σκόρδο
  • γαρύφαλλο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι

Βήμα 1
Φτιάχνουμε τον κιμά με την πολύ γνωστή παραδοσιακή διαδικασία!!!Δηλαδή, τσιγαρίζουμε τον κιμά. Όταν πλέον έχει ροδίσει σβήνουμε με λίγο κόκκινο κρασί και προσθέτουμε ένα ένα τα παραπάνω υλικά!!! Πολύ απλό!!!

Βήμα 2
Βράζουμε τα αγαπημένα μας μακαρονάκια!!!

Βήμα 3
το μεγάλο Βήμα...φτιάχνουμε τη μπεσαμέλλλλ!!!


Υλικά για τη μπεσαμέλλλ!!!

1 λίτρο γάλα
2 αυγά
3 κουταλιές της σούπας βούτηρο
150γρ κορν φλάουρ
αλάτι
μοσχοκάρυδο
κανέλλα
λίγο (ή πολύ τυρί)

Για να φτιάξουμε λοιπόν την μπεσαμέλλλ(μου θυμίζει λίγο Δρακουμέλ...πως είναι δυνατόν να μην την πάρεις από φόβο...)
1. Ρίχνουμε όλο το γάλα σε μια κατσαρόλα και έπειτα το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς αφού έχουμε πρώτα ανάψει το μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία!
2. Ανακατεύουμε
3. Ανακατεύουμε
4. Τελοσπάντων ανακατεύουμε αρκετή ώρα μέχρι να δουμε να μπουρμπουλίζει το μείγμα!!!
5. Όταν συμβεί αυτό σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε να κρυώσει για λίγο το μείγμα
6. Ρίχνουμε μέσα σε αυτό το μείγμα πρώτα το βούτηρο τα αυγά και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε το μείγμα αλύπητα!!!
7. Ρίχνουμε την ποσότητα τυριού που επιθυμούμε.

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ!!!
Αυτό ήταν όλο!!!!! Επίσης έχω να πω ότι χρειάζεται πολύ καλό ανακάτεμα με το συρματάκι γιατί υπάρχει κίνδυνος να σβολιάσει το μείγμα...όχι ότι θα στεναχωρηθούμε...γιατί μετά θα φάμε μακαρόνια με κιμά!!!!

ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΑΑΑΑΑΜΕΕΕΕ....

1. Βάζουμε σε ένα ταψί τα μακαρόνια και μετά απλώνουμε αρκετή ποσότητα τυριού(για να ενωθούν τα μακαρόνια μεταξύ τους)
2. Ρίχνουμε τον κιμά και τον απλώνουμε πάνω από τα μακαρόνια
3. Βάζουμε άλλη μία στρώση μακαρόνια(αν το ταψί είναι μεγάλο)
4. Στο τέλος περιχύνουμε τη μπεσαμέλλλ και την απλώνουμε επίσης σε ολόκληρο το ταψί.
5. Σε μέτριο φόυρνο το αφήνουμε για μια ώρα περίπουμε μέχρι να κάνει την πολυπόθητη κρούστα!!!

Έτσι μετά από τόσα βήματα σας αναλογούν δύο κομμάτια παστίτσιο!!!!!!
Αυτάααααα...Καλή σας όρεξη!!!

Μμμμμ.. να μην ξεχάσω να αφιερώσω τη σημερινή συνταγή στη φίλη μου Βαρβάρα(γιατί τη σκεφτόμουν πολύ κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας) αλλά κυρίως στη μαμά μου που ποτέ δεν τη βοήθησα όταν έφτιαχνε παστίτσιο(εκτός από μία φορά-που είχε βγει φανταστικό)
Τα φιλιά μου και την αγάπη μου!!!


Dimitris Rating
5 Stars

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.