Ένα αγαπημένο φαγητό προερχόμενο από έναν αγαπημένο τόπο. Παραδοσιακό πιάτο του νησιού από τα πιο νόστιμα. Η συνταγή είναι από τη θεία μου Σπυριδούλα(τι άλλο?) και είναι δοκιμασμένη πάρα πολλές φορές. Η λέξη σοφρίτο είναι ιταλική και σημαίνει σιγανό τηγάνισμα και σερβίρεται μαζίι με μανιτάρια.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό μοσχάρι κόντρα φιλέτο ή από στρογγυλό κομμένο σε φέτες
- αλεύρι
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- λίγο μαιντανό
- περίπου 1/2 ποτήρι κρασιού ξύδι
Προετοιμασία
Αλευρώνω τις φέτες και τις τηγανίζω σε λάδι για λίγο.
Σε μια άλλη φαρδιά κατσαρόλα προσθέτω λίγο λάδι και τοποθετώ τις
φέτες, το σκόρδο, μαιντανό, αλάτι και πιπέρι.
Σβήνω με ξύδι και μετά προσθέτω λίγο
νερό χλιαρό. Το αφήνω σε σιγανή φωτιά να ψηθεί και αν χρειαστεί
συμπληρώνω με νερό πάντα χλιαρό.
Επειδή έχουμε αλευρώσει το κρέας, με μια ξύλινη
κουτάλα ανακατεύουμε όποτε χρειαστεί για να μην κολλήσει.
Σερβίρουμε με
πατάτες τηγανιτές χοντροκομμένες ή πουρέ πατατας.
Καλή επιτυχία
http://www.youtube.com/watch?v=tAOmKN9pPJE
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.