Monday, April 15, 2013

Γλυκό κουταλιού φράουλα


                                                        πηγή φωτογραφίας: pinterest.com


Υλικά

1 κιλό φράουλες
800 γρ. ζάχαρη


Προετοιμασία

1. Γίνεται ακριβώς όπως η μαρμελάδα φράουλα μόνο που δεν πολτοποιούμε το φρούτο.
2.  Διαλέγουμε μικρές φράουλες όταν είναι η εποχή τους για να έχουν άρωμα. Μην πάρετε μεγάλες φράουλες που έχουν μόνο εμφάνιση.
3. Τις πλένουμε και κόβουμε το κοτσανάκι.
4. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα μια στρώση ζάχαρη μια φράουλες.
5. Τις αφήνουμε μια νύχτα  σε θερμοκρασία δωματίου.
6. Την άλλη μέρα το νερό έχει γίνει σιρόπι κι έτσι το βάζουμε να βράσει περίπου μισή ώρα μέχρι να δέσει το σιρόπι.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.