Sunday, February 8, 2015

Βασιλόπιτα

απο την φίλη μας την Κατερίνα μια υπέροχη και νοστιμότατη συνταγή για βασιλόπιτα!



                                     πηγή φωτογραφίας: pinterest.com

Υλικά 
375 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια βούτυρο
160 ml γάλα
5 αυγά
400 γραμμάρια αλεύρι
100 γραμμάρια καρύδια ψιλοκομμένα
1μισι κουταλάκι του γλυκού bakng powder
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
1 φλυτζανάκι του καφέ χυμό πορτοκάλι με λίγο κονιάκ
άχνη για το πασπάλισμα

Προετοιμασία

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder. Τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Στο μιξερ χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με 2 κουταλάκια ζάχαρη μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Χτυπάμε μαζί το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο προσθέτωντας έναν έναν του κρόκους. Σιγά σιγά ρίχνουμε και το γάλα, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα από πορτοκάλι και την βανίλια.
Στο μείγμα μας ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι, τα κύρια και την μαρέγκα ανακατεύοντας με σπάτουλα ή κουτάλα. Οι κινήσεις πρέπει να είναι απαλές για να μην χάσει το μείγμα τον όγκο του.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί 28 εκατοστών και το τοποθετούμε σε προθερμανσμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40-45'.

Καλή επιτυχία!

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.