Monday, February 9, 2015

Κεικ αμυγδάλου

Υλικά

200 γραμμάρια αμύγδαλα
75 γραμμάρια βούτυρο
50 γραμμάρια ζάχαρη
30 γραμμάρια μέλι
1 κουτάλι μαγειρική σόδα
1 κουτάλι βανίλια
5 ασπράδια αυγών

Προετοιμασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160. Ανακατέυουμε το βούτυρο με το μέλι και την ζάχαρη. Προσθέτουμε την βανίλια κ τα θριματισμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών πολύ καλά και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας σιγά σιγά εν΄συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. 
Τοποθετούμε το μείγμα σε στρογγυλό ταψί και το ψήνουμε στο φόυρνο για 30' περίπου, ανάλογα με τον φούρνο μας, μέχρι να πάρει το κεικ ενα χρυσό χρώμα στην πάνω μεριά. Ελέγχουμε με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί και από μέσα. 
Μόλις είναι έτοιμο και το βγάλουμε από τον φούρνοτο αφήνουμε να κρυώσει κι έπειτα το κόβουμε στη μέσηγια να το γεμίσουμε. 
Μπορούμε να βάλουμε μαρμελάδα ή κρέμα μασκαρπόνε ανακατεμένη με λίγη άχνη ζάχαρη

Καλή επιτυχία!

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.