Sunday, January 8, 2012

Foglie di Filio




Με μεγάλη χαρά σας παραθέτω εδώ μία συνταγή εμπνευσμένη από την γειτονική Ιταλία και την αφιερώνουμε στη φίλη μας που μας έκανε δώρα αυτά τα υυυπέροχα μακαρόνια!
Η συνταγή είναι εξαιρετικά απλή και τρομερά νόστιμη!

Υλικά

  • 500γρ μακαρόνια Foglie di ulivo tricolori
  • 1 κουταλιά σούπας λάδι
  • 400γρ χυμός ντομάτας
  • 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
  • λίγο μαιντανό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 μικρά κρεμμύδια
  • λίγη κάπαρη
  • 70γρ Prosciuto di Parma
  • λιαστές ντομάτες
  • αλάτι

Εκτέλεση
Για τη σάλτσα

  1. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι με το χυμό ντομάτας να βράσει για λίγο.
  2. Έπειτα τοποθετούμε ένα ένα όλα τα υλικά.
  3. Στο τέλος βάζουμε το prosciuto και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά.

Όσο για τα μακαρόνια η διαδικασία είναι πολύ γνωστή-απλά θα ήθελα να επισημάνω πως τα ιταλικά μακαρονάκια θέλουν λίγο χρόνο παραπάνω βράσιμο από τον αναγραφόμενο στις συσκευασίες!!!(άντε τώρα μην πω τίποτα για το al dente=στο δόντι, επειδή είναι εκείνοι βιαστικοί δεν θα τα τρώμε και άβραστα..)


Καλή σας όρεξη!!!Buon Apetito a tutti!!!

Dimitris Rating

5 Stars

2 comments:

  1. Αγαπητή Λουσία, χαίρομαι που έδωσες το όνομα μου σε μία συνταγή που είναι η λύση για κάθε δύσκολη ώρα, αρέσει σε όλους και είναι υπέροχη, έχει δηλαδή όλα τα χαρακτηριστικά που έχω κι εγώ!!!!!!!!!!!
    Ελπίζω να την απολαύσατε και θα ακολουθήσω κι εγώ το συντομοτερο δυνατό!!!

    ReplyDelete
  2. από σένα εμπνεύστηκα αγαπημένη!!!

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.