Ο καλός μας φίλος Μάρκος έκανε την αρχή και μας έστειλε την συνταγή που ακολουθεί.
500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια/μπουκιές
*Προσωπικά χρησιμοποιώ Patak’s mild αλλά φυσικά οποιαδήποτε άλλη μάρκα/ένταση (?!) will do ;)
Το υψηλό επίπεδο του blog δεν μου επιτρέπει να δώσω οδηγίες για το βράσιμο του ρυζιού οπότε προχωράω κατευθείαν στην διαδικασία για το κάρυ μας:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε την πάστα κι ανακατεύουμε καλά για 2’-3’ πριν ρίξουμε μέσα και το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε/ανακατεύουμε για 5’-6’.
Στην συνέχεια προσθέτουμε και την ντομάτα και τ’αφήνουμε όλα μαζί για ακόμα 4’-5’ μέχρι το μείγμα μας να δέσει ενώ βάζουμε και λίγο νερό (50-75ml) αν δούμε ότι βγαίνει πολύ «πηχτό» (ανάλογα και την προτίμησή μας στην ρευστότητα του τελικού πιάτου), χαμηλώνουμε την φωτιά και ψήνουμε για 10’-15’.
Σβήνουμε με την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας πολύ καλά και voilá, το κάρυ μας είναι έτοιμο.
Σερβίρουμε πάνω από το ή δίπλα στο ρύζι και...καλή μας όρεξη!
Υ/Γ: Εννοείται ότι οι χρόνοι είναι ενδεικτικοί και εξαρτώνται από την κουζίνα και τα σκεύη σας.
Υλικά (για 3-5 άτομα ανάλογα την πείνα τους)
500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια/μπουκιές
1 μεγάλη φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη ή 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
2-3-4 (ανάλογα το μέγεθος) κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Πάστα κάρυ*, περίπου 150-200 γραμμάρια
Κρέμα γάλακτος (!), περίπου 200 ml
Ρύζι (200-275 γρ.)
2-3-4 (ανάλογα το μέγεθος) κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Πάστα κάρυ*, περίπου 150-200 γραμμάρια
Κρέμα γάλακτος (!), περίπου 200 ml
Ρύζι (200-275 γρ.)
*Προσωπικά χρησιμοποιώ Patak’s mild αλλά φυσικά οποιαδήποτε άλλη μάρκα/ένταση (?!) will do ;)
Ετοιμασία
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε την πάστα κι ανακατεύουμε καλά για 2’-3’ πριν ρίξουμε μέσα και το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε/ανακατεύουμε για 5’-6’.
Στην συνέχεια προσθέτουμε και την ντομάτα και τ’αφήνουμε όλα μαζί για ακόμα 4’-5’ μέχρι το μείγμα μας να δέσει ενώ βάζουμε και λίγο νερό (50-75ml) αν δούμε ότι βγαίνει πολύ «πηχτό» (ανάλογα και την προτίμησή μας στην ρευστότητα του τελικού πιάτου), χαμηλώνουμε την φωτιά και ψήνουμε για 10’-15’.
Σβήνουμε με την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας πολύ καλά και voilá, το κάρυ μας είναι έτοιμο.
Σερβίρουμε πάνω από το ή δίπλα στο ρύζι και...καλή μας όρεξη!
Υ/Γ: Εννοείται ότι οι χρόνοι είναι ενδεικτικοί και εξαρτώνται από την κουζίνα και τα σκεύη σας.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.