Friday, February 10, 2012

Καλιτσούνια με σπανάκι

Όπως καταλάβατε πρόκειται για μια κρητική παραδοσιακή συνταγή, την οποία έστειλε η φίλη του blog μας Αναστασία. Είναι μία απαιτητική συνταγή καθώς θέλει κάποια εξοικίωση με το άνοιγμα του φύλλου.

 
Υλικά για τη ζύμη
  • Μισό κιλό αλεύρι
  • Δυο κουταλιές λαδι
  • Μια κουταλιά τσικουδιά
  • Νερό όσο χρειαστεί
  • Μισή κουταλιά αλάτι
 
Για τη γέμιση


  • Μισό κιλό σπανάκι
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 μετρια ξερα κρεμμυδια
  • 1 ματσάκι δυόσμο 
  • μάραθο 
  • άνηθο

  • αλάτι 
  • πιπέρι 
Ετοιμασία


1. Πρώτα ετοιμάζω τη ζύμη: Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλο το αλεύρι και σχηματίζουμε μια τρύπα στο κέντρο. Εκεί, προσθέτουμε το λάδι, την τσικουδιά, το αλάτι και λίγο χλιαρό νερό. Αρχίζουμε το ζύμωμα προσθέτοντας χλιαρό νερό μέχρι να γίνει η ζύμη σφιχτη(αλλά όχι σκληρή).
2. Για τη γέμιση: Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε όλα τα υλικά της γέμισης.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρές μπάλες και τις ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα με έναν πλάστη.
Τις γεμίζουμε με το μείγμα των χορταρικών. Τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο είτε τις αλείφουμε με αυγό, τις πασπαλίζουμε με σισάμι και τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν!





No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.