Saturday, February 4, 2012

Risotto di neve!!!



Μικρομαγειρέματα με Ριζότο...

Αυτές τις μέρες που η θερμοκρασία έχει πέσει για τα καλά..αρμόζει ένα μαγείρεμα ζεστό και ..λιπαρό!!!
Ριζότο με προσούτο...και μόλις αρχίζουν να πέφτουν οι πρώτες νιφάδες!!!


Υλικά

  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • προσούτο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 φλυτζάνι ρύζι για ριζότο
  • 1/2 φλυτζάνι λευκό κρασί
  • 3 φλυτζάνια ζωμό λαχανικών
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 4-5 κουταλίες τριμμένο τυρί

1. Ζεσαταίνουμε το βουτυρο και σωτάρουμε το κρεμμύδι για 1 λεπτό.
2. Προσθέτουμε το προσούτο και ανακατευουμε μέχρι να μαλακώσει.
3. Ριχνουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε για περίπου 2 λεπτά.
4. Δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και ρίχνουμε το κρασί.
5. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό.
6.Ανακατεύουμε μέρι το ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά για 15 λεπτά περίπου.
7. Στο τέλος βάζουμε αλάτι , πιπέρι, μοσχοκάρυδο και την κρέμα γάλακτος.

Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε κ ψιλοκομμένη πανσέτα.. και να θυμάστε ότι σερβίρεται πάντα ζεστό και αχνιστό~~~
Εμείς σήμερα το συνδιάσαμε με σνιτσελάκια και ήταν πολύ νοστιμο και χορταστικό!!!
Έξω χιονίζει!!! Πολύ!!!

Dimitris Rating
5 Stars

1 comment:

  1. οι φωτογραφίες αδικούν την εμφάνιση του πιάτου!!!

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.