Monday, February 11, 2013

Πίτα Πορτοκαλιού με Σοκολάτα

                                   πηγή φωτογραφίας: pinterest.com

Υλικά

2 μεγάλα πορτοκάλια
2,5 κούπες ζάχαρη
¾ κούπας  ελαιόλαδο
¼ κούπας  ρακή ή κονιάκ ή λικέρ της επιλογής μας
1 κουταλάκι σόδα
3 κουταλάκια μπέικιν
1 ,5  κούπα αλεύρι
1,5 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 ξύλο κανέλας
περίπου 100 γραμμάρια κουβερτούρα(προαιρετικά)


Διαδικασία

Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια, βγάζουμε το μέρος που είναι το κοτσάνι τους τα βάζουμε να βράσουν. Όταν βράσουν 5 λεπτά αλλάζουμε το νερό και επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά (συνολικά βράζουν 3 φορές από 5 λεπτά). Τα στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. 



Αλέθουμε το ένα πορτοκάλι στο μπλεντερ να γίνει λείος πολτός. Προσέχουμε να αφαιρέσουμε με ένα σοθρωτήρι όσες περισσότερες από τις λευκές μεμβράνες γίνεται  και συμπληρώνουμε με νερό ώστε να έχουμε 1,5 κούπα πολτό. Χτυπάμε με το χέρι σε ένα μπολ το ελαιόλαδο και 1 κούπα από τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε τον πολτό του πορτοκαλιού μέσα στον οποίο διαλύουμε τη σόδα. Έπειτα, προσθέτουμε και το ποτό της επιλογής μας. 
Ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μείγμα μας , όπως και το σιμιγδάλι.
Αφήνουμε το μείγμα για 20 λεπτά, ώστε να φουσκώσει το σιμιγδάλι  και  το αδειάζουμε σε ταψί. Ψήνουμε την πίτα μας στους 180 βαθμούς  για μία ώρα( ελέγχουμε με ένα μαχαίρι). Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει.
Για το σιρόπι
Βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη σε κατσαρόλα με 1 κούπα νερό, το άλλο πορτοκάλι κομμένο σε λεπτές φέτες και το ξύλο κανέλας. Βράζουμε  το σιρόπι για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε από το μάτι και σιροπιάζουμε την πίτα μας (Κρύα πίτα, ζεστό σιρόπι), χωρίς να αφήσουμε τις φέτες πορτοκαλιού να πέσουν πάνω της.
Στο τέλος, στολίζουμε με λιωμένη κουβερτούρα και αφού κρυώσει εντελώς απολαμβάνουμε.

Καλή επιτυχία!

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.