Saturday, February 23, 2013

Velvet Cupcakes

Καταρχήν, χρειαζόμαστε μία βάση για cupcakes κ ειδικά χάρτινες θήκες τις οποίες τοποθετούμε στη βάση.
Υλικά για τη βάση

40 gr τριμμενη καρύδα
175 gr άχνη ζάχαρη
200 gr αλέυρι
115 gr λιωμένο βούτυρο
1 κουταλάκι baking powder
3 κουταλάκια τιμμένο αμύγδαλο
5 αυγά


Βήματα για την παρασκευή της βάσης
1. Ανακατεύουμε μαζί την καρύδα, την άχνη ζάχαρη, το αλέυρι και τα τριμμένα αμύγδαλα.
2. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και τα ασπράδια των αυγών και ανακατεύουε καλά.
4. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις χάρτινες θήκες μέχρι τη μέση περίπου.
5. Ψήνουμε σε προθερμαμένο φούρνο για 12-15 λεπτά στους 190 βαθμούς.
6. Αφού ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Υλικά για την κρέμα

150gr βούτυρο που το έχουμε αφήσει για αρκετή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου
250 gr άχνη ζάχαρη
1 κουταλάκι βανίλια
μία σταγόνα ροζ χρώμα για φαγητά
2 κουταλάκια ζεστό νερό

Βήματα για την παρασκευή της κρέμας

1. Ανακατεύουμε μαζί το βούτυρο και την άχνη ζάχαρη.
2. Προσθέτουμε τη βανίλλια, το χρώμα και το νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά..

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.