Sunday, February 3, 2013

Μπριζόλες με Πουρέ Γλυκοπατάτας


Θα χρειαστείτε:

4 Χοιρινές Μπριζόλες
1 κιλό Γλυκοπατάτες
3 Φρέσκα κρεμμυδάκια
300 γραμμαρια Βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο
Κόλλιανδρο ξερό
Κόκκινο πιπέρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Τριμμένο πιπέρι
Καπνιστή πάπρικα
Σκόρδο σε σκόνη
Δενδρολίβανο
Λίγο ούζο

Προετοιμασία:

Κόβουμε σε κομμάτια τις μπριζόλες και τις βάζουμε σε ένα μπώλ με το λάδι, τα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα), τον κόλλιανδρο, το σκόρδο, την πάπρικα και το ούζο. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε 30 λεπτά να μαριναριστούν.

Παράλληλα, καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε βραστό αλατισμένο νερό για 15-20 λεπτά.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ή τηγάνι βάζουμε το βούτηρο μαζί με το δενδρολίβανο, το καυτερό κόκκινο πιπέρι και τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο και το ψήνουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο καφέ χρώμα.

Στη συνέχεια σουρώνουμε τις πατάτες και προσθέτουμε το βούτυρο μαζί με τα μυρωδικά και τα αλέθουμε να γίνουν πουρές. Αν θέλουμε να δώσουμε πιο βελουδινή υφή στον πουρέ μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο γάλα.

Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα ταψί προσθέτοντας λίγο νερό και ψήνουμε για 30-40 λέπτα.

Όταν ετοιμαστούν οι μπριζόλες τα σερβίρουμε μαζί με τον πουρέ.

Καλή Όρεξη!


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.