Sunday, February 3, 2013

Κρητικός Ντάκος ή Κουκουβάγια

                                                             πηγή φωτογραφίας: pinterest.com

Υλικά

1 κρητικός ντάκος ή κριθαροκουλούρα
φέτα τριμμένη ή ανθότυρο ή ξυνομυζήθρα
1 ντομάτα ώριμη

1 ελιά για στόλισμα
ελαιόλαδο άφθονο
αλάτι και ρίγανη


Προετοιμασία
Τρίβουμε την ντομάτα στο χοντρό μέρος του τρίφτη και με ένα πιρούνι τρίβουμε το τυρί, όποιο από τα 3 τυριά επιλέξουμε. Βάζουμε την κουλούρα μέσα σε ένα πιάτο και την σπάμε προσεκτικά, χωρίς να χαλάσουμε το σχήμα της και χωρίς να θρυμματιστεί εντελώς.
Από πάνω ρίχνουμε με προσοχή τη ντομάτα, το τυρί, την ελιά, τη ρίγανη και μία γενναία δόση ελαιόλαδου!!!!


Καλή σας όρεξη

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.