Tuesday, February 5, 2013

Μακαρόνια με κιμά

Είναι τα καλύτερα μακαρόνια με κιμά που έχω δοκιμάσει! Ακολουθείστε τα βήματα της συνταγής και δεν θα απογοητευτείτε! Το ψήσιμο της σάλτσας στο φούρνο..και όχι μόνο κάνει τη διαφορά!
Υλικά
500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
1 πακέτο πέννες
ντομάτες
κρεμμύδι
σκόρδο
βασιλικός
καρότα
πιπεριές
1 κουταλιά μέλι/πετιμέζι
κανέλα
φύλλο δάφνης
ζωμός βοδινού
μανιτάρια πορτσινι
αλάτι 
πιπέρι
ελαιόλαδο
παρμεζάνα 

Για τη σάλτσα
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα ταψί μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το βασιλικό, το λάδι, αλάτι - πιπέρι και ψήνουμε στους 250ο C στο φούρνο. Προσθέτουμε καρότα και πιπεριές στη διάρκεια του ψησίματος.  Στο τέλος, προσθέτουμε και λίγο πετιμέζι ή μια κουταλιά μέλι. 
Για τον κιμά σοτάρουμε τον μοσχαρίσιο κιμά με λίγο λάδι προσθέτουμε τα μπαχαρικά (κανέλα, δάφνη), το ζωμό βοδινού, τα μανιτάρια και βράζουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
 
Παράλληλα..
Βράζουμε τα μανιτάρια πορτσίνι και φιλτράρουμε το ζωμό τους. Έπειτα στο ζωμό των μανιταριών βράζουμε τις πέννες προσθέτοντας λίγο αλάτι στο νερό.

Στο τέλος..
Ρίχνουμε τη σάλτσα στον κιμά και ανακατεύουμε καλά. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και σερβίρουμε με μπόλικη παρμεζάνα!

Καλή σας όρεξη!


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.