Wednesday, January 30, 2013

Σοκολατένιο Σουφλέ

Ένα υγρό κέικ σοκολάτας που μπορείτε να φτιάξετε σε λίγα λεπτά και να «εξαφανίσετε» σε ακόμα λιγότερα.






Υλικά
150γραμμάρια κουβερτούρα
60γραμμάρια βούτυρο
100γραμμάρια καστανή ζάχαρη
4 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά

Διαδικασία παρασκευής
1. Λιώνετε το βούτυρο και την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και τα αποσύρετε από τη φωτιά για να κρυώσουν λίγο.
2. Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλεύρι.
3. Ρίχνετε το μείγμα αυγών-ζάχαρης μέσα στο μείγμα σοκολάτας-βουτύρου και ανακατεύετε απαλά με ένα κουτάλι.
4. Βάζετε το μείγμα σε ένα ταψί (ή σε φορμάκια) και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά, τόσο ώστε το κέικ να ψηθεί απ' έξω και να παραμείνει υγρό μέσα.

Καλή επιτυχία!

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.