Wednesday, January 2, 2013

Κεικ Κανέλας

για τους λάτρεις της κανέλας..




Υλικά 

180 γραμμάρια ζάχαρη
75 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο
2 αυγά
250 γραμμάρια αλεύρι
2 κουταλάκια μπεικιν παουντερ
1 κουτάλι της σούπας κανέλα
1 κουτάλι της σούπας μοσχοκάρυδο
200 γραμμάρια γάλα


Στάδια παρασκευής

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτηρώστε ένα ταψί και βάλτε το για λίγη ώρα στο ψυγείο.
2. Σε ενα μπολ ανακατέψτε τη ζάχαρη και το βούτυρο καλά.
3. Σταδιακά προσθέστε τα αυγά.
4. Στη συνέχεια ρίχνετε στο μείγμα το αλεύρι, το μπεικιν παουντερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γάλα. έπειτα, ρίξτε το μείγμα στο ταψί .
5. Βάλτε το στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου. Το κεικ αρχίζει να φουσκώνει αρκετά! Βγάλτε το απο το φούρνο και ρίξτε πάνω λίγη ακόμα κανέλα και ζάχαρη!
6. Ξαναβάλτε το στο φούρνο για ακόμα 5 λεπτά και αφαιρέστε το από το ταψί όταν είναι τελείως κρύο!

Καλή σας επιτυχία

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.