Saturday, January 19, 2013

Κόκκινες Φακές

Ένα από τα πολύ αγαπημένα μου φαγητά. Προμηθευτείτε τα απαραίτητα μπαχαρικά κ ετοιμαστείτε για μια γεύση διαφορετική, νόστιμη προερχόμενη από την Ινδία!
H ονομασία του είναι Dhal και είναι ιδανικό για τις βροχερές μέρες του χειμώνα. Τρώγεται με πίτα αλλά και σε συνδιασμό με ρύζι.



Υλικά 
κόκκινες φακές(ολόκληρη συσκευασία)
1 κουτάλι λάδι
1 κρεμμύδι τεμαχισμένο
2 σκελίδες σκόρδο τεμαχισμένες
1 κουταλάκι τζιντζερ
1 κουταλάκι τούμερικ
1 συσκευασία απο κομμένες ντομάτες
2 κούπες από βραστό νερό
1 κουταλάκι γκαραμ μασαλα
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι μέλι


Διαδικασία παρασκευής

1. Πλένουμε πολύ καλά τις φακές
2. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, περιμένουμε να ζεσταθεί αρκετά και βάζουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και το τζίντζερ. Χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία της κουζίνας μας.
3. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά περίπου και βάζουμε το τουμερικ.
4.Όταν έχει ανακατευτεί καλά ρίχνουμε τις φακές, τις κομμένες ντομάτες, το γκαραμ μασαλα και το νερό.
5. Το αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
6. Στο τέλος βάζουμε το αλάτι και το μέλι.

Συνδιάστε το επίσης και με λίγο γιαούρτι! Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.