Monday, January 21, 2013

Κερασόπιτα

πηγή φωτογραφίας: pinterest.com


Υλικά
500 γραμμάρια αλεύρι
150 γραμμάρια ζάχαρη
λίγο αλάτι
2 αυγά
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
75 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
400 γραμμάρια μαρμελάδα κεράσι
1 κρόκο αυγού
2 κουταλάκια άχνη ζάχαρη

Διαδικασία παρασκευής

1. Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και κάνουμε μια τρύπα στη μέση. Προσθέτουμε το αλάτι, τα αυγά, το ξύσμα πορτοκαλιού, το βούτυρο και τα πλάθουμε όλα μαζί σχηματίζονταν στο τέλος μια μεγάλη μπάλα. Έπειτα, το βάζουμε μια ώρα στο ψυγείο να ''ξεκουραστεί''.
2. Βουτυρώστε έν ταψί για τάρτα. Σε αλευρωμέν επιφάνεια ανοίγουμε περίπου τα 3/4 της ζύμης και την τοποθετούμε στο ταψάκι. Στη συνέχεια, αλοίφουμε όλη τη μαρμελάδα κεράσι στην επιφάνεια της τάρτας.
3. Την υπόλοιπη ζύμη την ανοίγουμε και την κόβουμε σε λωρίδες περίπου 2 εκατοστών και τις τοποθετούμε πάνω από την τάρτα. Δεν ξεχνάμε να αυγώσουμε την πίτα και τη βάζουμε σε προθερμανσμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 170 βαθμούς.
4. Αφού την βγάλουμε από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει καλά και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Καλή επιτυχία! 

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.