Friday, January 18, 2013

Sauce 1000 νησιά




 Υλικά
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 2κ.γ. ketchup
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • ζάχαρη
  • χυμό πορτοκαλιού (50ml)
  • Τabasko (3-4 σταγονες)
  • Νερό (προεραιτικά) 

Διαδικασία παρασκευής

Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη μαγιονεζα. Βαζουμε την ketchup και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε το tabasko και το χυμο πορτοκαλι. Ρίχνουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε πολυ καλά το μείγμα μέχρι να γίνει λείο.
Αν δούμε και είναι πολύ σφυκτή-πηκτή η σάλτσα μας αραιώνουμε με μερικές σταγόνες νερό και ανακατεύουμε ξανά πού καλά. Προσέχουμε να έχει χρώμα σωμον, αν δεν έχει προσθέτουμε με πολυ προσοχή λίγο ακόμα ketchup.

Είναι ιδανική για συνοδευτικό σε σαλάτες, κροκέτες και τοστάκια. Διατηρείται περίπου για δύο εβδομάδες στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!


http://evelinasym.blogspot.co.uk/2010/11/blog-post_25.html

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.