Wednesday, January 23, 2013

Σουφλέ με τυριά και γιαούρτι

                                                         πηγή φωτογραφίας: pinterest.com

Υλικά
10 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς την κόρα
1φλ. παρμεζάνα τριμμένη
1 1/2φλ.κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 1/2φλ. έμενταλ τριμμένο
1φλ. ρεγκάτο τριμμένο
3 μεγάλα αυγά
1φλ. γάλα
200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200ml. κρέμα γάλακτος
1/2κ.γ. μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι

Διαδικασία παρασκευής
1. Αλείφετε ένα πυρέξ με βούτυρο, κόβετε το ψωμί σε κύβους και στρώνετε τη μισή ποσότητα στο πυρέξ.
2. Βάζετε όλα τα τυριά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε.
3. Απλώνετε λίγο τυρί πάνω από το ψωμί, στρώνετε πάλι με ψωμί, απλώνετε ξανά τυρί και συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και η τελευταία στρώση να είναι τυρί.
4. Χτυπάτε τα αυγά στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το γάλα, το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζετε να ανακατεύετε για λίγο ακόμα.
5. Περιχύνετε το μείγμα στο σουφλέ, το σκεπάζετε με ζελατίνα και το αφήνετε να σταθεί για 1 ώρα.
στο φούρνο στους 180C για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.