1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
2 κρόκους αυγών
1 βανίλια
δυο κουταλιές γάλα
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ανακατεμένα με μισό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Προετοιμασία
Χτυπάμε τη ζάχαρη και το βούτυρο με το μίξερ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά.
Αν δούμε ότι η ζύμη είναι υγρή ή πολύ σφιχτή, ανάλογα προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι ή λίγο γάλα(δεν φταίει κανείς, απλά το κάθε αλεύρι απορροφάει διαφορετική ποσότητα υγρού.)
Έχουμε έτσι έτοιμη τη βάση μας, μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα
χέρια μας, την οποία μπορούμε να αφήσουμε ως έχει ή να προσθέσουμε μέσα
το έξτρα υλικό της επιλογής μας, ξύσμα από εσπεριδοειδή, νιφάδες
σοκολάτας, ξηρούς καρπούς τριμμένους, σταφίδες, ξερά φρουτάκια, ό,τι
θέλουμε.
Αφού την αφήσουμε για ένα τέταρτο στο ψυγείο να ξεκουραστεί, την
πλάθουμε σε ένα μακρόστενο μπαστούνι και την κόβουμε σε φέτες, σε
στρογγυλά δηλαδή λεπτά μπισκότα.
φουρνίσουμε τα μπισκοτάκια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου ένα τέταρτο ή μέχρι να δούμε να ροδοκοκκινίζουν στις άκρες. Μην περιμένουμε να τα δούμε να είναι κόκκινα στην επιφάνεια, αν συμβεί αυτό θα τα έχουμε κάψει.
Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο η επιφάνεια θα είναι λίγο μαλακή, καθώς όμως θα κρυώνουν θα σκληραίνουν, οπότε δεν ανησυχούμε.
Kαλή επιτυχία!
Kαλή επιτυχία!
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.