ή γλυκοπατάτας!
Υλικά
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
750 γρ. ψαρονέφρι χοιρινό κομμένο σε λωρίδες ή κυβάκια
1 κουταλιά της σούπας αρωματικά ψιλοκομμένα (μαϊντανό, κόλιαντρο)
¾ του φλιτζανιού κόκκινο κρασί
20 γρ. βούτυρο
λίγη πάπρικα
1 κιλό μικρές πατάτες, πλυμένες καλά
αλάτι
πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας κεφαλογραβιέρα
100 ml κρέμα γάλακτος
Προετοιμασία
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο
σε αντικολλητική κατσαρόλα και σοτάρετε το χοιρινό μέχρι να πάρει χρώμα
από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα
για 3΄-4΄ Σβήνετε με το κρασί και όταν το κρέας βράσει και εξατμισθούν
τα υγρά το αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα αρωματικά.
Στο
μεταξύ βράζετε τις πατάτες. Τις
ξεφλουδίζετε και τις λιώνετε με πιρούνι όσο είναι ζεστές. Προσθέτετε την
πάπρικα, την κεφαλογραβιέρα, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και
ανακατεύετε καλά.
Ρίχνετε
την τηγανιά σε ορθογώνιο ταψάκι και από πάνω ρίχνετε το μείγμα με τις
πατάτες με τη βοήθεια κορνέ ζαχαροπλαστικής. Ψήνετε σε δυνατό φούρνο για
15’ μέχρι να ροδίσει ελαφρά ή επιφάνεια του φαγητού.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.