Sunday, March 16, 2014

Το σπανακόρυζο του Δημήτρη

                                                πηγή φωτογραφίας: pinterest.com 

Υλικά

1 κιλο σπανάκι
1 ψιλοκομμενο πράσσο
1 κρεμμυδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3/4 κούπας ρύζι
Ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
1 ψιλοκομμένη ντομάτα
Χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
2 σκελιδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Ένα ματσάκι άνηθο

Προετοιμασία


Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και βάζουμε το πράσσο τα κρεμμύδια κ το σκόρδο. Αλατοπιπερωνουμε μέχρι να γίνουν διάφανα. Μετά βάζουμε το σπανάκι και την ντομάτα κι έπειτα το ρύζι. Προσθέτουμε μια κούπα νερό (μπορεί να χρειαστεί κ λίγο παραπάνω) και το σιγοβράζουμε για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Στο τέλος ρίχνουμε τον άνηθο με τον χυμό από λεμόνι και σερβίρουμε με γιαούρτι.

Καλή επιτυχία!

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.