πηγή φωτογραφίας: pinterest.com
Υλικά
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά
ελάχιστο αλάτι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο και λίγο επιπλέον για το τηγάνισμα
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
Προετοιμασία
½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό
Προετοιμασία
Αναμειγνύετε το αλεύρι με τα αυγά, το αλάτι, το γάλα και το
νερό. Χτυπάτε το χυλό μέχρι να γίνει λείος. Αλείφετε με βούτυρο ένα μικρό τηγάνι διαμέτρου 15 εκατοστών. Το ζεσταίνετε και ρίχνετε περίπου ένα φλυτζανάκι του καφέ χυλό. Το κουνάτε
να απλωθεί ο χυλός και να καλύψει τον πάτο.
Ψήνετε
την κρέπα σε μέτρια φωτιά 2'-3' μέχρι να ξεκολλάει στις
άκρες και γυρίζετε την κρέπα με σπάτουλα. Αφήνετε να ψηθεί 2'-3'
και από την άλλη πλευρά και την «γλιστράτε» σε μια πιατέλα.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.