Wednesday, March 5, 2014

Ζύμη για κρέπες




                                                    πηγή φωτογραφίας: pinterest.com

Υλικά

1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά
ελάχιστο αλάτι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο και λίγο επιπλέον για το τηγάνισμα
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό

Προετοιμασία
Αναμειγνύετε το αλεύρι με τα αυγά, το αλάτι, το γάλα και το νερό. Χτυπάτε το χυλό μέχρι να γίνει λείος. Αλείφετε με βούτυρο ένα μικρό τηγάνι διαμέτρου 15 εκατοστών. Το ζεσταίνετε και ρίχνετε περίπου ένα φλυτζανάκι του καφέ χυλό. Το κουνάτε να απλωθεί ο χυλός και να καλύψει τον πάτο.
Ψήνετε την κρέπα σε μέτρια φωτιά 2'-3' μέχρι να ξεκολλάει στις άκρες και γυρίζετε την κρέπα με σπάτουλα. Αφήνετε να ψηθεί 2'-3' και από την άλλη πλευρά και την «γλιστράτε» σε μια πιατέλα.
Φτιάχνετε τις υπόλοιπες κρέπες με τον υπόλοιπο χυλό ακολουθώντας τη ίδια διαδικασία, αλείφοντας για κάθε κρέπα το τηγανάκι με βούτυρο. 

Καλή επιτυχία! 

                                         Από την Έλενα, φίλη του blog μας!

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.