Υλικά
500γραμ. μοσχάρι
6 μεσαία κρεμμύδια
ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
λίγο μοσχοκάρυδο
1 ντομάτα
1 φλυτζάνι κρασί
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και λίγο λίγο ροδίζουμε το κρέας. Κάθε κομμάτι που ροδίζει το βγάζουμε σε πιατέλα και συνεχίζουμε με τα επόμενα.
Χαράζουμε σταυρωτά τα κρεμμύδια και τα βάζουμε στο ίδιο λάδι που ροδίσαμε το κρέας. Σε μέτρια φωτιά τα αφήνουμε να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα, για 15΄μέχρι να μελώσουν. Τότε τα σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα. 'Επειτα βάζουμε την ντομάτα ολόκληρη, χαραγμένη στα τέσσερα, σταυρωτά, και τα μπαχαρικά.(Μπορείτε να βάλετε και έναν χυμό ντομάτας).
Σιγοβράζουμε για τουλάχιστον 1 ώρα και 30΄ μέχρι να μαλακώσει καλά το μοσχάρι και να πυκνώσει καλά η σάλτσα του. Η σάλτσα με τα κρεμμύδια γίνεται σαν κρέμα. Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρουμε με πατάτες ή με ρύζι πιλάφι.
Καλή επιτυχία!
500γραμ. μοσχάρι
6 μεσαία κρεμμύδια
ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
λίγο μοσχοκάρυδο
1 ντομάτα
1 φλυτζάνι κρασί
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και λίγο λίγο ροδίζουμε το κρέας. Κάθε κομμάτι που ροδίζει το βγάζουμε σε πιατέλα και συνεχίζουμε με τα επόμενα.
Χαράζουμε σταυρωτά τα κρεμμύδια και τα βάζουμε στο ίδιο λάδι που ροδίσαμε το κρέας. Σε μέτρια φωτιά τα αφήνουμε να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα, για 15΄μέχρι να μελώσουν. Τότε τα σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα. 'Επειτα βάζουμε την ντομάτα ολόκληρη, χαραγμένη στα τέσσερα, σταυρωτά, και τα μπαχαρικά.(Μπορείτε να βάλετε και έναν χυμό ντομάτας).
Σιγοβράζουμε για τουλάχιστον 1 ώρα και 30΄ μέχρι να μαλακώσει καλά το μοσχάρι και να πυκνώσει καλά η σάλτσα του. Η σάλτσα με τα κρεμμύδια γίνεται σαν κρέμα. Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρουμε με πατάτες ή με ρύζι πιλάφι.
Καλή επιτυχία!
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.