πηγή φωτογραφίας: pinterest.com
Υλικά
500 γρ. φύλλα κρούστας (10 φύλλα)
500 γρ.φέτα
400 γρ. κασέρι
500 ml γάλα
6 αυγά
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2/3 φλιτζανιού βούτυρο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Προετοιμασία
Λαδώνετε το ταψί και στρώνετε τέσσερα φύλλα αλείφοντας καθένα
με λάδι και βούτυρο. Τρίβετε στον τρίφτη το κασέρι και κομματιάζετε με
πιρούνι τη φέτα. Ανακατεύετε τα δύο τυριά μαζί, πασπαλίζετε με το πιπέρι
και χωρίζετε το μείγμα σε τρία μέρη.
Ρίχνετε πάνω
στα στρωμένα φύλλα το ένα μέρος του τυριού, βάζετε δύο φύλλα, πάλι τυρί,
μετά άλλα δύο φύλλα, το υπόλοιπο τυρί και τέλος τα δύο τελευταία φύλλα
αλειμμένα με λάδι και βούτυρο.
Χαράζετε την πίτα σε
κομμάτια με σχήμα τετραγώνου, χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και
το υπόλοιπο λάδι, τα ρίχνετε στην πίτα και τη βάζετε αμέσως στο φούρνο
να ψηθεί για μία ώρα στους 200 °C, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
Καλή επιτυχία!
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.