πηγή φωτογραφίας: pinterest.com
Υλικά για ένα μεγάλο ταψί
Υλικά για ένα μεγάλο ταψί
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο και λίγο επιπλέον για το ταψί
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το ταψί
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα σε σκόνη
200 γρ. καρύδια κοπανισμένα
150 γρ. σταφίδες ξανθές (προαιρετικά)
το ξύσμα 1 λεμονιού
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Διαδικασία
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε μαζί το λάδι και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Ρίχνετε το χυμό του πορτοκαλιού, τη σόδα και το ξύσμα του λεμονιού και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
- 'Επειτα προσθέτετε τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύετε πάλι. Στο τέλος ενσωματώνετε το αλεύρι λίγο λίγο ανακατεύοντας, για να αποκτήσετε μια ζύμη ελαφριά και μαλακή.
- Αλείφετε με λάδι ένα ταψί και το πασπαλίζετε με αλεύρι. Απλώνετε μέσα το μείγμα για τη φανουρόπιτα και ψήνετε στους 170° C 45' περίπου. Κόβετε την πίτα σε κομμάτια, τα σερβίρετε σε πιατέλα και τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη
Καλή επιτυχία!
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.