Monday, February 17, 2014

Φανουρόπιτα

                                                      πηγή φωτογραφίας: pinterest.com

Υλικά για ένα μεγάλο ταψί

1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο και λίγο επιπλέον για το ταψί
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το ταψί
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα σε σκόνη
200 γρ. καρύδια κοπανισμένα
150 γρ. σταφίδες ξανθές (προαιρετικά)
το ξύσμα 1 λεμονιού
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Διαδικασία
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε μαζί το λάδι και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Ρίχνετε το χυμό του πορτοκαλιού, τη σόδα και το ξύσμα του λεμονιού και συνεχίζετε το ανακάτεμα. 
  2. 'Επειτα προσθέτετε τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύετε πάλι. Στο τέλος ενσωματώνετε το αλεύρι λίγο λίγο ανακατεύοντας, για να αποκτήσετε μια ζύμη ελαφριά και μαλακή.
  3. Αλείφετε με λάδι ένα ταψί και το πασπαλίζετε με αλεύρι. Απλώνετε μέσα το μείγμα για τη φανουρόπιτα και ψήνετε στους 170° C 45' περίπου. Κόβετε την πίτα σε κομμάτια, τα σερβίρετε σε πιατέλα και τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη

    Καλή επιτυχία!

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.