2 σκελίδες σκόρδο
1/4 φλιτζανιού του καφέ (5-6 κουταλιές της σούπας) αγνό παρθένο ελαιόλαδο
πιπέρι καγιέν
2/3 του φλιτζανιού του καφέ ταχίνι (πρέπει να μπει σιγά-σιγά όπως κάνουμε τη μαγιονέζα)
αλάτι
1/4 φλιτζανιού του καφέ (5-6 κουταλιές της σούπας) αγνό παρθένο ελαιόλαδο
πιπέρι καγιέν
2/3 του φλιτζανιού του καφέ ταχίνι (πρέπει να μπει σιγά-σιγά όπως κάνουμε τη μαγιονέζα)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
κουκουνάρια
κουκουνάρια
έξτρα ελαιόλαδο
μαϊντανό
Βράζουμε τα ρεβύθια για μια ώρα περίπου.
Στο πολυμίξερ αδειάζουμε τα βρασμένα ρεβίθια και τα χτυπάμε πολύ καλά ώστε να γίνουν πουρές.
Στη συνέχεια ρίχνουμε 3-4 κουταλιές της σούπας από το υγρό του
βρασμού που κρατήσαμε, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τη μισή ποσότητα από το
ταχίνι, το λεμόνι, το καγιέν και ξαναχτυπάμε δυνατά.
Έπειτα προσθέτουμε το υπόλοιπο ταχίνι και το χτυπάμε ακόμα λίγο.
Στο τέλος, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα καρυκεύματα.
Το σερβίρουμε σε βαθύ μπολ και μετά κάνουμε ένα πέρασμα με το ροΐ του λαδιού από πάνω του.
Στολίζουμε με καβουρντισμένα κουκουνάρια, μπούκοβο καυτερό ή καγιέν και σουμάκ αν μπορέσετε να βρείτε. Μπορείτε να ρίξετε και λίγο ξύσμα λεμονιού.
Καλή επιτυχία!
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.