πηγή φωτογραφίας: pinterest.com
(άλλη μία συνταγή!)
Υλικά
380 γραμ. σοκολάτας(70% κακάο)
170 γραμ. λιωμένο βούτυρο ανάλατο
6 αυγά
150 γραμ. ζάχαρη
3 κουταλάκια βανίλια
λίγο αλάτι
Προετοιμασία
Βουτυρώνουμε το ταψί και το βάζουμε στο ψυγείο για μερικά λεπτά και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180. Σε μπεν μαρι λιώνουμε την σοκολάτα και το βούτυρο ανακατεύοντας πολύ καλά. Διαχωρίζουμε τα αυγά και σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια. Έπειτα, το ρίχνουμε στο μείγμα με τη σοκολάτα.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα ασπραδια με την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλάτι. Αφού τα έχουμε ανακατέψει πολύ καλά το ρίχνουμε και αυτό στο μείγμα με τη σοκολάτα και με μια απάτουλα ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Το βάζουμε όλο στο ταψάκι και μένει στο φούρνο για 50 λεπτά περίπου και είναι έτοιμο αφού το τεστάρουμε με ένα μαχαίρει(πρέπει να είναι κάπως υγρό).
Απολαύστε το με ένα καλό καφέ ή τσαι!
Καλή επιτυχία!
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.