Thursday, December 6, 2012

Κεικ χωρίς άμυλο (Andrew cake)

Συνταγή από τη Λιζ για εμάς που προσπαθούμε να διατηρούμαστε στα κιλά μας χωρίς να στερούμαστε απο τα αγαπημένα μας γλυκάκια!!!

Υλικά

250 γραμμάρια σοκολάτα (όχι πολύ γλυκιά)
175 γραμμάρια βούτυρο
75 γραμμάρια ζάχαρη( ή 25 γραμμάρια ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας μέλι)
225 γραμμάρια αμύγδαλα
1 κουταλάκι της σούπας βανίλια(ή σκόνη)
4 ασπράδια αυγών 
4 κρόκοι αυγών
λίγο αλάτι
5 κουταλιές μαρμελάδα βερίκοκο

Βήμα 1
Λιώστε 175 γραμμάρια σοκολάτα σε μπέν μαρί.

Βήμα 2
Χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι μέχρι να σφίξουν
Χτυπάμε μαζί το βούτυρο με τη ζάχαρη ή το μέλι μέχρι να αποκτήσει το μείγμα μια απαλή υφή. Προσθέστε τους κρόκους και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Ανακατέψτε σε λιωμένη σοκολάτα, τα αλεσμένα αμύγδαλα, βανίλια και ανακατέψτε καλά. 
Βάζετε και τα ασπράδια και ανακατεύετε, σαν να διπλώνετε το μείγμα.

Βήμα 3
Σε ένα στρογγυλό μπόλ βάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου μία ώρα ή όσο πάρει μέχρι να ψηθεί.

Βήμα 4
Θερμάνετε τη μαρμελάδα βερίκοκο λίγο σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Απλώστε πάνω από την κορυφή του κέικ και αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Βάλτε 100 γραμμάρια σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα μπολ που σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και λιώσει μαζί. Απλώστε το βερίκοκο πάνω από την κορυφή του κέικ, αφήνοντας το μίγμα να τρέξει κάτω από τις πλευρές. Αυτό το κέικ μπορεί να βυθιστεί ελαφρώς κατά το μαγείρεμα, αλλά ρωγμές στην επιφάνεια θα καλυφθούμε με τη μαρμελάδα και τη σοκολάτα

Καλή επιτυχία! 






No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.