Monday, December 10, 2012

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

πηγή φωτογραφίας: pinterest.com


Υλικά

1 1/2 κούπα βούτυρο
2 κούπες λευκή ζάχαρη
4 αυγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί ένα μαλακό μείγμα. Προσθέστε τα αυγά και τη βανίλια και ανακατέψτε. Έπειτα προσθέστε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι και ανακατέψτε καλά. Καλύψτε το μπολ και αφήστε τη ζύμη να παγώσει στο ψυγείο για μια ώρα (ή ακόμα καλύτερα, για όλο το βράδυ).
2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. Απλώστε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και κάντε την σχετικά λεπτή αλλά όχι πολύ. Κόψτε τα μπισκότα με κουπάτ σε ό,τι σχήμα θέλετε. Βάλτε τα μπισκότα σε ένα ταψί που θα έχετε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας ένα μικρό κενό μεταξύ τους.
3. Ψήστε τα για 6 με 8 λεπτά και έπειτα αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.

Μπορείτε να τα διακοσμήσετε με γλάσο, το οποίο φτιάχνεται πανεύκολα ανακατεύοντας γάλα και άχνη ζάχαρη (μπορείτε να προσθέσετε και χρώμα ζαχαροπλαστικής στο μείγμα για πιο γιορτινό αποτέλεσμα) και αλείφοντάς το με ένα πινέλο σε κάθε μπισκότο. Προσοχή μόνο να βγεί σχετκά παχύρευστο ώστε να μην «τρέχει» πάνω στα μπισκότα.

Καλή επίτυχία! 

                               πηγή φωτογραφίας: pinterest.com


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.