Friday, December 7, 2012

Μπριζόλες με μήλο και φασκόμηλο

Μία πολύ όμορφη συνταγή που θυμίζει χειμώνα και χωριό..

Υλικά
4 μπριζόλες (από λαιμό)
ελαιόλαδο
2 πράσινα μήλα για φαγητό κομμένα σε 8 κομμάτια
λίγο βούτυρο
φασκόμηλο
αλάτι 
πιπέρι
λίγο τυρί ροκφόρ(προαιρετικά)


Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200.
Χαράζετε τις μπριζόλες στα πλάγια εκεί που έχει το λίπος, ώστε να γίνει λίγο πιο τραγανό κι αλατοπιπερώστε.
Λαδώστε το τηγάνι σας και ψήστε τις μπριζόλες ώστε να πάρουν καφέ χρώμα. 
Σε ένα μικρό τηγανάκι μελίγο βούτυρο τηγανίζουμε για 1 λεπτο τα κομμάτια μήλου και στην συνέχεια τα βάζουμε πάνω στο κρέας. Πάνω απο το μήλο βάζουμε και το φασκόμηλο.(σε αυτό το σημείο βάζετε και το τυρί αν θέλετε)
Βάζετε το ταψί στο φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά και να δέσουν μεταξύ τους.
Μπορείτε να σερβίρετε τις μπριζόλες με βραστές βουτυρομένες πατάτες.

Καλή επιτυχία! 





No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.