Για τους λάτρεις της σοκολάτας και όχι μόνο...
Αφιερωμένο αυτό το κεικ!!!
Υλικά
400 γραμμάρια αμύγδαλο σε σκόνη
250 γραμμάρια ζάχαρη
6 κρόκοι αυγών
6 ασπράδια αυγών
250 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο
1 σφηνάκι brandy
250 γραμμάρια σοκολάτα(ταιριάζει περισσότερο μαύρη σοκολάτα)
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρι.
Χτυπάμε τους κρόκους με 200 γραμμάρια απο τη ζάχαρη μέχρι να γίνει λείο το μείγμα σαν αφρός.
Ανακατεύουμε μαζί το μείγμα σοκολάτας με το αμύγδαλο.
Βάζουμε κ το brandy στο μείγμα.
Ανακατεύουμε μαζί τα ασπράδια με 50 γραμμάρια της ζαχαρης σε χαμηλή ταχύτητα σε ένα αλλο μικρό μπολ.
Τοποθετούμε το μείγμα στο μείγμα με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
Στο τέλος, βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και το ψήνετε στους 170 βαθμούς για μία ώρα.
Καλή επιτυχία!!!
Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε μια σιοκολατένια σάλτσα και ν ατην απλώσετε πάνω απο το κέικ!
Προτεινόμενα υλικά
1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
1/4 σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
1 κουταλιά βούτυρο
βανίλια
Ανακατεύουμε όλα αυτά σε μπεν μαρι κ απλά το απλώνουμε πάνω στο κεικ!
Αφιερωμένο αυτό το κεικ!!!
Υλικά
400 γραμμάρια αμύγδαλο σε σκόνη
250 γραμμάρια ζάχαρη
6 κρόκοι αυγών
6 ασπράδια αυγών
250 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο
1 σφηνάκι brandy
250 γραμμάρια σοκολάτα(ταιριάζει περισσότερο μαύρη σοκολάτα)
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρι.
Χτυπάμε τους κρόκους με 200 γραμμάρια απο τη ζάχαρη μέχρι να γίνει λείο το μείγμα σαν αφρός.
Ανακατεύουμε μαζί το μείγμα σοκολάτας με το αμύγδαλο.
Βάζουμε κ το brandy στο μείγμα.
Ανακατεύουμε μαζί τα ασπράδια με 50 γραμμάρια της ζαχαρης σε χαμηλή ταχύτητα σε ένα αλλο μικρό μπολ.
Τοποθετούμε το μείγμα στο μείγμα με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
Στο τέλος, βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και το ψήνετε στους 170 βαθμούς για μία ώρα.
Καλή επιτυχία!!!
Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε μια σιοκολατένια σάλτσα και ν ατην απλώσετε πάνω απο το κέικ!
Προτεινόμενα υλικά
1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
1/4 σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
1 κουταλιά βούτυρο
βανίλια
Ανακατεύουμε όλα αυτά σε μπεν μαρι κ απλά το απλώνουμε πάνω στο κεικ!
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.