Tuesday, December 11, 2012

Λουκουμάδες




συνώνυμο γλυκό του χειμώνα..


Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη μαγιά και προσθέτουμε σιγά σιγά νερό μέχρι να γίνει παχύς χυλός. Τέλος προσθέτουμε το αλάτι. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε κοντά σε ζεστό χώρο (καλοριφέρ ή δίπλα στην κουζίνα) για 30΄, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να ανεβαίνει στα τοιχώματα του μπολ. 
Σε κατσαρόλα βαθιά ζεσταίνουμε ελαιόλαδο. Κόβουμε τους λουκουμάδες με το χέρι. Βουτάμε την αριστερή παλάμη στο μείγμα και πιέζουμε προς τα πάνω. Το λουκουμά που βγαίνει απ’ τον αντίχειρα τον κόβουμε με κουτάλι και τον ρίχνουμε στο καυτό ελαιόλαδο ή ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα στο λάδι. Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι λουκουμάδες. Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τους βάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με μέλι, κανέλα και καβουρντισμένο σουσάμι.





Στην Κέρκυρα, παραμονή της 12άτης Δεκεμβρίου είναι παράδοση να φτιάχνουν λουκουμάδες, τους οποίους σερβίρουν σε όλη την πόλη. Δεν βάζουν όμως μέλι αλλά άχνη ζαχαρη και κανέλλα!

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.