Υλικά
1 φλ. τσαγιού αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
1 φλ. τσαγιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού ινδική καρύδα (ινδοκάρυδο)
1 κεσεδάκι (200 γραμμάρια) γιαούρτι αγελάδος
4 αυγά (χωρισμένα) σε θερμοκρασία δωματίου
1 φακελάκι (20 γραμμάρια) μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
1 μεγάλο λεμόνι (ξύσμα)
1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
1 φλ. τσαγιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού ινδική καρύδα (ινδοκάρυδο)
1 κεσεδάκι (200 γραμμάρια) γιαούρτι αγελάδος
4 αυγά (χωρισμένα) σε θερμοκρασία δωματίου
1 φακελάκι (20 γραμμάρια) μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
1 μεγάλο λεμόνι (ξύσμα)
Για το σιρόπι
3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
φλούδα λεμονιού
1 φλ. τσαγιού καρύδα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα.
Χτυπάμε σε ξεχωρίστό μπολ τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα.
Στο μείγμα με τη ζάχαρη και το βούτυρο προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους ώστε να τους απορροφάει το μείγμα. Βάζουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και την καρύδα συνεχίζοντας το χτύπημα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και διαδοχικά προσθέτουμε στον κάδο τη μαρέγκα, το αλεύρι και το σιμιγδάλι.
Αδειάζουμε την πίτα σε ταψί πολύ καλά βουτυρωμένο, το οποίο έχουμε βάλει πρώτα στο ψυγείο να απαγώσει. Με την ανάποδη κουταλιού ή της σπάτουλας που χρησιμοποιούμε, στρώνουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε το ραβανί στους 170οC σε αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο και στη μεσαία σχάρα, για περίπου 40΄, ώσπου να φουσκώσει καλά και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, όπως είναι καυτό το γλυκό το χαράζουμε με μαχαίρι σε μπακλαβαδωτά κομμάτια και το περιχύνουμε προσεκτικά με κουτάλα με το σιρόπι.
Τέλος, πασπαλίζουμε με την καρύδα.
Για το σιρόπι: Βράζουμε τα υλικά για 5΄-6΄ με μία φλούδα από λεμόνι
Σημαντικές λεπτομέριες
1: Βουτάμε το μαχαίρι σε νερό και κόβουμε κομμάτια για να μη χαλάσουμε την επιφάνεια της πίτας.
2: Λίγο λίγο το σιρόπι, γιατί αν πέσει πολύ μαζί φεύγει η κρούστα της πίτας και χαλάει η όψη της.
3: Όταν βάλουμε το σιρόπι να θυμάστε πως πρέπει ένα από τα δύο πρέπει να είναι κρύο, είτε το γλυκό ή το σιρόπι. Είναι καλύτερα να βρασετε πρώτα το σιρόπι ώστε να προλάβει να κρυώσει όσο θα προετοιμάζετε και θα ψήνετε το γλυκό!
4: Άν δεν έχτε λεμόνια μπορείτε να βάλετε ξύσμα από πορτοκάλι και στο σιρόπι μία φλύδα να βράζει μαζί τους.
5:Αφού περιχύσετε το σιρόπι βάλτε το ταψί σας στο ψυγείο να παγώσει.
Καλή επιτυχία!
2 ποτήρια ζάχαρη
φλούδα λεμονιού
1 φλ. τσαγιού καρύδα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα.
Χτυπάμε σε ξεχωρίστό μπολ τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα.
Στο μείγμα με τη ζάχαρη και το βούτυρο προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους ώστε να τους απορροφάει το μείγμα. Βάζουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και την καρύδα συνεχίζοντας το χτύπημα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και διαδοχικά προσθέτουμε στον κάδο τη μαρέγκα, το αλεύρι και το σιμιγδάλι.
Αδειάζουμε την πίτα σε ταψί πολύ καλά βουτυρωμένο, το οποίο έχουμε βάλει πρώτα στο ψυγείο να απαγώσει. Με την ανάποδη κουταλιού ή της σπάτουλας που χρησιμοποιούμε, στρώνουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε το ραβανί στους 170οC σε αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο και στη μεσαία σχάρα, για περίπου 40΄, ώσπου να φουσκώσει καλά και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, όπως είναι καυτό το γλυκό το χαράζουμε με μαχαίρι σε μπακλαβαδωτά κομμάτια και το περιχύνουμε προσεκτικά με κουτάλα με το σιρόπι.
Τέλος, πασπαλίζουμε με την καρύδα.
Για το σιρόπι: Βράζουμε τα υλικά για 5΄-6΄ με μία φλούδα από λεμόνι
Σημαντικές λεπτομέριες
1: Βουτάμε το μαχαίρι σε νερό και κόβουμε κομμάτια για να μη χαλάσουμε την επιφάνεια της πίτας.
2: Λίγο λίγο το σιρόπι, γιατί αν πέσει πολύ μαζί φεύγει η κρούστα της πίτας και χαλάει η όψη της.
3: Όταν βάλουμε το σιρόπι να θυμάστε πως πρέπει ένα από τα δύο πρέπει να είναι κρύο, είτε το γλυκό ή το σιρόπι. Είναι καλύτερα να βρασετε πρώτα το σιρόπι ώστε να προλάβει να κρυώσει όσο θα προετοιμάζετε και θα ψήνετε το γλυκό!
4: Άν δεν έχτε λεμόνια μπορείτε να βάλετε ξύσμα από πορτοκάλι και στο σιρόπι μία φλύδα να βράζει μαζί τους.
5:Αφού περιχύσετε το σιρόπι βάλτε το ταψί σας στο ψυγείο να παγώσει.
Καλή επιτυχία!
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.