Wednesday, December 5, 2012

Τορτελίνια με λιαστή ντομάτα

κρέμα γάλακτος και μανιτάρια!

Ίσως η αγαπημένη μου συνταγή για φαγητό..Πλούσια σε λιπαρά αλλά η γεύση τους είναι το κάτι άλλο!

Υλικά

500 γραμμάρια τορτελίνια της αρεσκείας σας (σχετικά πρόσφατα βρήκα σε σουπερ μαρκετ τορτελίνια γεμιστά με γραβιέρα Κρήτης)
1 κουτί μανιτάρια (μπορείτε να βάλετε κ φρέσκα φυσικά αν έχετε)
1 κουτί κρέμα γάλακτος για μαγειρική
Λιαστές ντομάτες (εδώ ποικίλει ανάλογα με το πόσο λάτρεις της λιαστής είστε)
200 γραμμάρια τριμμένο τυρί Pecorino Romano
πιπέρι

Διαδικασία παρασκευής

Βράζουμε τα τορτελίνια όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία τους.
Έπειτα, σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε τα μισά τορτελίνια, αφου έχουμε σουρώσει.
Ρίχνουμε τα μανιτάρια κ λίγο από το τυρί.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα υπόλοιπα τορτελίνια, το τυρί και τις λιαστές ντομάτες.
Στο τέλος, περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος πάνω από το φαγητό και το τοποθετούμε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου σε μέτρια θερμοκρασία.
Αλάτι είναι, κατά τη γνώμη μου, περιττό καθώς το γαφητό έχει αρκετή ποσότητα τυριού.


Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή δεν έχω φωτογραφία από αυτό το πιάτο...καθώς το ξεχνάω από τη λαχτάρα μου να το δοκιμάσω. Επιφυλλάσσομαι όμως για το μέλλον!

Καλά μαγειρέματα και καλή επιτυχία!

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.