Thursday, December 6, 2012

Οι κουραμπιέδες της Ασπασίας

Είναι οι πιο νόστιμοι κουραμπιέδες που έχω δοκιμάσει!

Με υπογραφή
Η μεγαλύτερη οπαδός του μελομακάρονου

Υλικά
1κιλό βούτυρο Lurpak
4 κρόκοι αυγών
1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
1 φλυτζάνι καφέ κονιάκ
βανίλια
1 κουταλάκι μπεικιν 
400 γραμμάρια αμύγδαλα ψιλοκομμένα
και αλεύρι όσο τραβάει η ζύμη(περίπου 4 φλυτζάνια-180 γραμμάρια)

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και την άχνη και τα χτυπάμε για 10΄, μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν σαν αφράτη κρέμα.
Προσθέτουμε τις βανίλιες και 2 κ.σ. από το αλεύρι για να µην κόψει το μείγμα µε την προσθήκη του κονιάκ. Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ και το ρίχνουμε στο μίξερ.
Εναλλάξ, προσθέτουμε το αμύγδαλο και το αλεύρι. Αλεύρι θα βάλουμε όσο σηκώσει. Ίσως να μην το πάρει όλο το μείγμα. Καλό είναι να τελειώσουμε το ζύμωμα στο χέρι, ζυμώνοντας απαλά και κοσκινίζοντας το τελευταίο αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και βουτυράτη.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ό,τι σχήμα θέλουμε και τους βάζουμε στο ταψί με λαδόκολλα. 
Τους ψήνουμε στους 170οC στον αέρα για περίπου 35΄, μέχρι να σκάσουν από πάνω και να ροδίσουν. Αφήνουμε 5΄ να κρυώσουν.
Τους βάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε ξανά µε άχνη ζάχαρη.

Να θυμάστε ότι χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο µε την άχνη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν σαν σαντιγί (αφράτη κρέμα). Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και βουτυράτη, όχι σφιχτή. Επίσης, θέλουν καλό ψήσιμο. Όταν ροδίσουν ελαφρά και σκάσουν οι κουραμπιέδες, είναι έτοιμοι.

Καλή σας επιτυχία! Καλές γιορτές!

               πηγή φωτογραφίας: pinterest.com
          πηγή φωτογραφίας: pinterest.com

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.